Skip to main content

Vier dagen Fendertse Week smaken naar meerVier dagen Fendertse Week smaken naar meer
Jan Willem van Bodegom
Vier dagen lang vierde Fijnaart de 40e editie van de Fendertse Week. Als het aan voorzitter Wilco van den Boogaard van de Evenementen Stichting Fijnaart ligt, komt daar volgend jaar een dag bij. “Maar dan moeten we wel genoeg vrijwilligers hebben”, liet hij na afloop weten. “Nu was het zelfs lastig om de vier dagen ingevuld te krijgen.”

De feestweek trapte woensdag af met de kindermiddag. In en rond de hete tent beleefden de kleintjes veel plezier aan de talrijke spelletjes. Zeer welkom waren de gratis ijsjes van Family Fijnaart en de buitenspellen van Meer Moerdijk. ’s Avonds stegen de temperaturen en de spanning tijdens de Fendert Kwis. De teams van Nog eentje dan en VV Oranje-Blauw’14 behaalden de meeste punten. Na een barragevraag ging uiteindelijk de beker naar Nog eentje dan. Maar de grote winnaars waren alle deelnemers die een hele gezellige avond beleefden.

De bingo was bingo

Gezellig was het ook donderdag tijdens de 55-plusmiddag met optredens van de koren Les Bon Vivants, Les Belles Fleurs en Dolorcanto. Donderdagavond was de tent goed gevuld met bierproevers en darters. Ongekend druk was het vrijdagmiddag tijdens de bingo. “Meer dan 200 mensen”, meldt Wilco verheugd. “We bleven stoelen aanslepen en hadden zelfs bingokaarten te weinig. Misschien is het wel een idee om volgend jaar op dinsdag te beginnen met een bingo-avond, afgewisseld met muziek. Dat moet zeker slagen.”

Goed fout

Nadat de Superstar Coverband voor een knallende vrijdagavond zorgde, zat de tent zaterdagmorgen al vroeg vol tijdens het Dorpsontbijt. Toen de laatste kruimels waren opgeveegd, wisselden tweedehandsspulletjes van eigenaar tijdens de Kraaienmarkt. Ondertussen was ook de braderie geopend. Mede door het prima weer, was het de hele dag gezellig druk. Een prima afsluiter van de 40e Fendertse Week was Qmusic The Party met vier uur lang de foutste muziek. Helemaal goed was de feestweek die volgend jaar hopelijk weer vijf dagen kan duren.

Advertenties