Skip to main content

Vier vrolijke avonden

Zoals altijd heerlijk wandelweer tijdens de wandelvierdaagseVier vrolijke avonden
lopers langs de Parallelweg
Vanaf maandagavond was het in Fijnaart weer heel duidelijk'; de vierdaagse is gestart. De vrolijke, bonte stoet wandelaars, die weer een stuk langer was dan vorig jaar, trok vanaf de Parel vier avonden achter elkaar om en door het dorp. Corona is voorgoed vergeten, want na een prima opkomst in 2022 schreven zich voor de 55e editie 60 lopers meer in dan vorig jaar.

Met 440 ingeschreven deelnemers overtroffen we dit jaar ook het post-Corona jaar 2019. Toen waren er iets meer dan 400 deelnemers. Destijds een prachtig aantal waar we blij mee waren. In 2022, het eerste jaar na de pandemie, mocht de organisatie iets meer dan 380 lopers verwelkomen en dit jaar hebben weer meer mensen hun wandelschoenen aangetrokken om vier avonden lang (van maandag 22 mei tot en met donderdag 25 mei) de deels vernieuwde routes van 5 of 10 km te volbrengen. Bart Goudriaan,voorzitter van Sportvereniging de Kieviten, blikt tevreden terug. “Daar doe je het toch allemaal voor.”

Vrijwilligers
Gelukkig waren er zowel binnen de organiserende sportvereniging als binnen de drie basisscholen van de Fendert en Heijningen vrijwilligers die hun steentje bij wilden dragen. Dit jaar was naast de bekende gezichten van De Springplank en fusieschool De Fijne Aarde voor het eerst ook Het Kompas uit Heijningen present. Het vaste team van betrokken verkeersregelaars was ook van de partij. Zij haalden allemaal van tevoren netjes hun certificaat en mogen nu een volledig jaar hun verkeersregelaarshesje om hun schouders houden. Daarnaast zorgde de aanwezigheid van de EHBO-vereniging voor een veilig gevoel, gelukkig hebben de dames weinig te doen gehad.

Zonneschijn
We hebben jaren geleden twee keer pech gehad met naderend onweer waardoor twee edities met één dag moesten worden ingekort, maar daar was dit jaar gelukkig geen sprake van. We noemen dat als organisatoren 'zongarantie'. De Kieviten krijgen het altijd voor elkaar om de zon te laten schijnen tijdens hun wandelvierdaagse. Dit jaar was het op maandag zelfs warm terwijl er op de andere drie avonden sprake was van perfect wandelweer. Van regen was zoals altijd absoluut geen sprake.

Dankbaar
Volgens Bart Goudriaan wordt het evenement breed gedragen binnen Fijnaart. Zo zijn er niet alleen talloze vrijwilligers, ook het Fendertse bedrijfsleven is enthousiast en heeft zeker bijgedragen aan het succes. Er waren diverse sponsors die zorgden voor een financiële bijdrage en/of een appeltje voor de dorst, een andere al dan niet gezonde snack of iets lekkers na afloop. De Kieviten zijn de sponsors daar erg dankbaar voor.

Muzikale finale
Donderdag was de laatste avond en verzamelden alle wandelaars zich rond kwart voor acht bij de bushalte van de Fendertshof om na de bloemenhulde gezamenlijk de allerlaatste 500 meter van 2023 af te leggen. Omdat Oranjevaan na jaren van trouwe begeleiding voor een andere opzet van hun activiteiten heeft gekozen, loopt, trommelt en blaast deze vereniging niet meer mee. In plaats daarvan zorgde DJ Jeroen van Beveren voor passende muziek en het was duidelijk dat de jeugd dit bijzonder kon waarderen. Jeroen begeleidde de bonte optocht van de bushalte naar De Parel waar de beloning in de vorm van medailles aan kleurrijke linten werd uitgereikt. Het grote aantal inschrijvingen en alle enthousiaste reacties van deelnemers doen de organisatie goed en geven energie om door te gaan. Want zoals de voorzitter aangaf: “Mensen op de been brengen, is precies waar sportvereniging De Kieviten voor staat.”

Advertenties