Skip to main content

Alois uit Fijnaart wordt onderscheiden

Vogelvereniging de Polderzanger: uitslagen van 60-jarig jubileum TTAlois uit Fijnaart wordt onderscheiden
NBvV onderscheiding van A. van Mingeroet
Zaterdag 11 nov. is een dag van festiviteiten voor de vogelvereniging De Polderzangers. 's Morgens vroeg worden meer dan 230 vogels gekeurd die vogelliefhebbers uit de directe omgeving van Fijnaart naar het clubhuis 't Onderdak hebben gebracht. Er wordt stevig uitgepakt daar de vereniging 60 jaar bestaat. In de late middag, tijdens de prijsuitreiking wordt tevens Alois van Mingeroet onderscheiden voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de vogelliefhebberij gedurende 50 jaren onder de vlag van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV).

Zaterdag 11 november begint voor de meeste vogelliefhebbers uit de omgeving al vroeg. Zij zijn op weg naar de jubileumtentoonstelling (TT) van de vogelvereniging De Polderzangers, gehuisvest in 't Onderdak te Fijnaart. De eerste deelnemers leveren om 08:00 uur al hun vogels in, wat het bestuur in staat stelt de keuring van de vogels van verschillende pluimage om 09:00 uur achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Er zijn vier keurmeesters, elk met hun eigen specialiteit per vogelsoort, die de inzendingen kritisch bekijken en waarderen. Om 13:00 uur hebben de keurmeesters de punten vergeven en zijn de kampioenen voor elke soort bekend. Een TT algemeen kampioen wordt aangewezen waarna er wat ludieke prijzen toegekend worden aan leden van families, inzenders van deze bijzondere TT. Tevens is er een 'Beste Polderzanger', de eigenaar van de beste vijf vogels die hij heeft ingezonden. Stipt om 17:00 uur begint de prijsuitreiking. De districtsvoorzitter van West Noord-Brabant van de NBvV, de heer J. Burm, is hiervoor uitgenodigd. Maar voor het zover is, wordt allereerst de heer A. van Mingeroet uit Fijnaart gevraagd naar voren te komen. Juist, de man die altijd 'Het hoekje van de natuurliefhebber' verzorgt met specifieke vogelinformatie in ons blad Fijnaart Lokaal. Het verbaast u waarschijnlijk niet dat deze man juist altijd met vogels bezig is: de voeding, het gedrag, de erfelijkheid, maar ook het plaatje: de mooie, bijzondere foto's, niet altijd eenvoudig gemaakt maar altijd met veel geduld! Vijftig jaar is hij lid van de NBvV en draagt nog steeds zijn steentje bij in het aandragen van vogelbeschrijvingen, bijzondere foto's of allebei. Als erkenning wordt Alois de bijbehorende erespeld van de NBvV uitgereikt. Na het oprechte applaus worden de volgende kampioenen bekend gemaakt:

Algemeen kampioen: J. Barmen 't Loo met roodsnavel spitsstaartamadine wildkleur (94p)
Kampioen kleurkanaries: P. den Braber met melanine zwartkobalt rood intensief (92p)
Kampioen postuurkanaries: P. den Braber met Irish Fancy melanine intensief (94p)
Kampioen tropen: J. Barmen 't Loo met roodsnavel spitsstaartamadine wildkleur (94p)
Kampioen Europese cultuurvogels : I. de Jong met Putter klein (94p)
Kampioen overige: J. H. Dalemans met Schamalijster (94p)
Kampioen parkieten: C. Dalemans met Agapornis roseicollis opaline groen (94p)
Kampioen stammen: C. Dalemans met Agapornis roseicollis groen (368p)
Kampioen stellen: A. Reuvers met Pruimkopparkiet groen man (185p)
Kampioen jeugd: E. den Hollander met kleurparkiet grijs blauw (92p)

Na de prijsuitreiking blijft het nog gezellig waarna iedereen zijn vogels weer naar huis brengt en het bestuur terugkijkt op een geslaagde eendaagse show met een grote variatie aan vogels. We kijken al weer uit naar het volgend jaar!

Advertenties