Skip to main content

Voorspellend vermogen

Ter introVoorspellend vermogen

Eind vorig jaar ben ik mijn hart gaan volgen en heb ik een vijftien jaar oude wens in vervulling laten gaan. Ik ben een magazine begonnen over musicals. Elk kwartaal verschijnt Musical Mag. De glossy bestaat uit 68 pagina’s met interviews, artikelen en nieuwtjes over musicals. Inmiddels is nummer twee uit en te bestellen via www.musicalmag.nl

Voor het magazine interview ik vooral musicalartiesten. Daarvoor reis ik door heel het land en soms ook de grens over. Zo reden we voor het tweede nummer speciaal naar Hamburg om Willemijn Verkaik te spreken. De musicalvedette schittert momenteel als Elsa in Die Eiskönigin, bij ons beter bekend als Frozen.

Ook worden we regelmatig uitgenodigd voor premières. Afgelopen zaterdagavond zaten we in de gloednieuwe schouwburg van Den Bosch voor de cabaretmusical Ver van je bed. Het werd een bijzondere avond. Niet alleen omdat we veel gelachen hebben tijdens de voorstelling, maar ook door mijn blijkbaar voorspellend vermogen.

De producent had voor de première de kleine zaal geboekt van Theater aan de Parade, waar alleen maar genodigden waren. Onder het publiek ook aardig wat BN’ers. Zo zat op de rij achter ons Mariska van Kolck en nam ook Pierre Bokma op de stoel achter mij plaats. Gekscherend zei ik tegen mijn vriendin. “Zul je zien dat Freek Bartels naast jou komt zitten.” Ik had het nog niet gezegd of Freek stapte binnen, ging naar onze rij en ja hoor, nam plaats naast mijn vriendin. “Zie je wel”, antwoordde ik op haar verbaasde blik. “En straks komt Paul de Leeuw naast mij zitten.” Vijf minuten later zag ik de bekende presentator binnenkomen. Hij keek even rond, liep naar onze rij en ja hoor, nam plaats op de stoel naast mij.

Natuurlijk kon ik het niet laten om hem aan te spreken. “Paul, geloof jij in toeval?”, vroeg ik hem, waarop ik hem de situatie uitlegde. “Nou, dan heb je in ieder geval een leuke avond”, merkte hij glimlachend op. En daar had hij helemaal gelijk in.

Advertenties