Skip to main content

vv de Fendert Dames 1 sluit in stijl af

Teamfoto
Vorige week zaterdag kwam bij Dames 1 de koploper op bezoek. Na de beste 1e helft van het seizoen gingen we rusten met een 2 – 1 voorsprong. Doordat wij de 2e helft de kansen niet benutten en SC Emma wel, was de eindstand 2 – 3. Zoals bijna elke wedstrijd bij Dames 1 het geval is, zat er maar 1 doelpunt verschil in de einduitslag. Deze keer helaas niet in ons voordeel.

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van 2022 op het programma, deze keer tegen de onderste, uit in Heerjansdam. Deze club onder de rook van Rotterdam had de wedstrijden strak achter elkaar gepland. De 1e warming-up was langs de lijn van een jeugdwedstrijd die nog bezig was, daarna hadden we zo’n 15 minuten voordat de wedstrijd begon.

Of het aan de korte warming-up lag of aan de kou of aan het harde, matige kunstgrasveld (we vinden altijd wel een excuus), we startten matig. Het leek een beetje op pingpong, 1 x raken, het liefst door de lucht. Na zo’n 4 minuten kregen we de bal wel uit ons 16 meter gebied, maar daar stond een tegenstander die de bal mooi, via de onderkant van de lat, binnen schoot, 1 – 0 achter . . . .

Daarna zetten we veel druk op de tegenstander, Demi onderschepte een bal en schoot die listig achter de keepster en trok de stand gelijk, 1 – 1. Gelukkig stond Kim daarna goed te keepen en hield een hoog afstandsschot kunstig net voor de lijn tegen. Zo gingen we met een gelijke stand rusten.

In de rust hebben de coaches het e.e.a. aangepast en zijn we meer vanuit onze posities gaan voetballen. Nu waren we weer veel op de goede helft aan het voetballen en kregen we veel corners. Uit 1 van de corners van Gaby kwam de bal voor de voeten van de in Heerjansdam geboren Anne en die mikte goed en zette de stand op 1 – 2. Helaas konden we niet lang van onze voorsprong genieten, want ook nu kregen we een onhoudbaar afstandsschot tegen, 2 – 2. We waren het even kwijt, want nog even later, kregen we een penalty tegen, vanwege een vermeende handsbal. De 2e penalty dit seizoen. Bij Wieldrecht stopte Kim ‘m. Deze keer keek ze ‘m professioneel op de paal. Pffff . . . .

Hierna pakten we de draad weer op. Bij een ingooi van Gaby naar Babette in de 16 van de tegenstander, nam ze de bal in de lucht aan, draaide om haar as en schoot de bal met een mooie boog, prachtig over de verbouwereerde keepster, 2 – 3. Zo scoorde haar vader en coach in zijn ‘carriere’ ook bijna elke week, met nadruk op bijna . . . .

Onze dames hielden deze stand gelukkig vast tot het einde.

Zo wonnen we eindelijk de 1e uitwedstrijd (weer spannend met 1 doelpunt verschil) op het einde van de 1e seizoenshelft. Zo sluiten we in stijl af. Onze verdediging met Floor, Marion, Marjolein, Joyce en Suzanne hebben heel wat tegenstoten onschadelijk gemaakt en scherp verdedigd en goed opgebouwd. Het middenveld met Babette, Hannah, Jara en Britt Koekkoek hebben verdedigend en aanvallend alles gegeven. Van de aanvalsters Feli, Gaby, Demi en Anne hebben er 2 gescoord en 2 assists gegeven.

Komend weekend speelt Dames 2 thuis om 14.30 uur, er zijn nog kaartjes te koop . . .