Skip to main content

vv De Fendert Dames 1 vermaakt het publiek

Afgelopen zaterdag mochten de talenten van beide vv de Fendert Dames teams thuis hun kunsten vertonen. Deze keer werden deze kunsten op waarde geschat. Want beide teams mochten op het hoofdveld spelen.

Dames 1 schoot tegen de Oosterhoutse dames uit de startblokken. Het publiek zat nog niet allemaal op de zetels of de ene Britt (Koekkoek, tijdens wedstrijden genaamd Koek) legde van binnen de 16 netjes terug op de andere Britt (van Vlimmeren, genoemd Vlim) en die vlamde de bal hard, hoog (net onder de lat) binnen, 1 – 0. Dat is nog eens een start. Alleen leek het daarna wat gemakzuchtig en 5 minuten later stond het 1 – 1. Tien minuten later scoorde Oosterhout weer, 1 – 2. Dat was niet de bedoeling. Hierna creëerden we toch nog wat mooie kansen, maar het publiek mocht toch nog zo’n 20 minuten wachten tot ze weer voor de Fendertse talenten mochten juichen. Weer door Vlim, weer hard en weer had de keepster de bal waarschijnlijk alleen gehoord en niet gezien. De 2 – 2 was gelijk de ruststand.

In de 2e helft maakte het multitalent Wietske haar rentree na haar enkelbreuk in de 1e competitiewedstrijd van het vorige seizoen. Deze keer niet als keepster, maar als balvaste, scorende en assistgevende spits. Waar het de 1e helft wat gelaten was, was de 2e helft een stuk fanatieker. En lieten de talenten van De Fendert zien dat de punten in Fijnaart hoorden. Na zo’n 10 minuten zagen we een hele mooie aanval. Demi stuurde Vlim diep op rechts, zij gaf een mooie voorzet aan Wietske, die eerst op de paal schoot en daarna er als de kippen bij was om ons toch op voorsprong te schieten: 3 – 2. Zo’n 5 minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Deze keer met een lage voorzet, die voor de keepster leek. Maar die had niet op Demi gerekend; zij kwam net voor de keepster en zette de 4 – 2 op het bord. Vlak voor tijd was onze keepster Floor Klaren nog heel belangrijk. Een tegenstandster ontweek de buitenspelval en ging alleen op Klaren (we hebben ook nog een Floor Kievit) af. Klaren dwong de Oosterhoutse dame naar de zijkant van het doel en hield zeer knap de 4 – 2 eindstand op het bord.

vv de Fendert Dames 2 geeft alles.

Daarna was het de beurt aan Dames 2. Tegen een sterke tegenstander uit het Zeeuwse Kapelle. Zij speelden ook met een rood-wit shirt, zodoende mochten de Fendertse talenten in het groene Kaaise Boys shirt voetballen. Er liepen wat vaders nog wat trotser rond dan dat ze normaal al zijn op hun talentvolle dochters. In het begin was Kapelle wat sterker, zonder kansen te creëeren, halverwege was de wedstrijd mooi in balans, zodat ze gingen rusten met een terechte 0 – 0 stand.

De 2e helft gaf hetzelfde beeld. Onze talenten gaven alles, streden voor elke bal en hielden lang de 0 – 0 tegen de op papier sterkere tegenstander. Na een vrij stevige charge op laatste vrouw Indy (speelde uitstekend), die hierna geblesseerd het veld moest verlaten, vond de tegenstander toch een gaatje om de zeer sterk keepende Samantha te passeren: 0 - 1. Coach Eddy nam wat meer risico om er toch nog een terecht gelijkspel uit te slepen. Helaas kregen we vlak voor tijd de deksel hiervoor op de neus en counterde de tegenspeelsters naar de 0 - 2. Wat gelijk de eindstand was.
Alles gegeven, maar helaas (nog) niet beloond. Als we zo blijven strijden, komen de eerste punten vast snel.