Skip to main content

“We mikken op 200 deelnemers”

Oranjeloop uitgebreid met Het Boerenrondje en chiptiming“We mikken op 200 deelnemers”
Joyce Vrolijk, Karin Haverkamp en Suzanne Beerendonk (V.l.n.r.) wandelen alvast een stukje van Het Boerenrondje door de boomgaard van Roks Streekwinkel.
Een jaar geleden waagden Joyce Vrolijk, Karin Haverkamp en Suzanne Beerendonk de stap om de Oranjeloop nieuw leven in te blazen. De aanpak van de drie vriendinnen was een groot succes. Alle 150 startnummers werden vergeven. Komende Koningsdag legt het drietal de lat nog iets hoger. “We mikken op 200 deelnemers, maar het mogen er ook meer worden”, zeggen ze eensgezind.

Meteen na afloop van het geslaagde evenement hakten de drie de knoop door voor een nieuwe editie. “Vooraf hadden we afgesproken dat we door zouden gaan als de dag goed zou verlopen. Dat was zeker het geval”, vertelt Suzanne. “Het was echt een onverwachts succes”, vult Karin aan. “Er was een hele leuke, gezellige sfeer. Kinderen en volwassenen, iedereen vond het leuk. We hebben veel complimenten gehad.”

Start en finish
Ondanks het grote succes, hebben de kersverse organisatoren wel enkele verbeteringen aangebracht. “Start en finish zijn niet langer op de Voorstraat. Die hebben we verlegd naar de Kadedijk, pal voor De Graanbeurs. Op dat punt komen de lopers het vaakst voorbij. Vorig jaar stonden daar ook de presentatoren Jelle Rijnberg en Kris Nuiten en de meeste toeschouwers. Daar was dan ook de meeste sfeer”, meldt Joyce. “Deze plek is logischer dan op de Voorstraat. Bovendien hoeven de lopers niet meer meteen na de start omhoog te rennen.”

Chiptiming
In de tijdsregistratie is een professionaliseringsslag gemaakt. “Vorig jaar klokten we de lopers met de hand. Bij de kinderen konden we hierdoor alleen van de eerste drie de tijd bijhouden”, zegt Suzanne. “We mogen nu het tijdsregistratiesysteem van Atletiek Vereniging Groene Ster uit Zevenbergen gebruiken. Vrijwel elke hardloopwedstrijd maakt gebruik van chiptiming. De chip wordt geplakt op de startnummers en de gelopen tijd wordt automatisch geregistreerd. Niet alleen is dat een stuk professioneler, maar we maken het ons hiermee ook makkelijker.”

Het Boerenrondje
Uit de Oranjeloop van vorig jaar kwamen ook nieuwe ideeën naar voren. “Het idee dat we gaan oppakken is een wandeltocht”, kondigt Karin aan. “Maar het is niet zomaar een wandeltocht”, merkt Joyce op. “We maken gebruik van de boerenlandschappen in Fijnaart. Zeker de helft van de wandeling van 7,5 kilometer gaat over akkers en langs een boomgaard. Daarom noemen we dit: Het Boerenrondje. De wandeling gaat over de graskant en de paden van de akkers van Herbert Perdaems en langs de boomgaard van Roks Streekwinkel. We zijn heel blij dat zij hieraan willen meewerken. Dat is echt alleen voor de Oranjeloop.”

Gratis
Net als voorgaande jaren is deelname aan de Oranjeloop gratis. Dat geldt ook voor Het Boerenrondje. “Dat hebben we te danken aan onze sponsoren”, aldus Karin. “Aan elke afstand hebben we een of twee sponsoren weten te verbinden. Daarnaast zijn we heel blij met onze vrijwilligers die onder andere helpen bij het regelen van het verkeer, het omhangen van medailles en het uitreiken van flesjes water.”
Hoewel het evenement gratis is, doet de organisatie wel een dringende oproep aan de deelnemers om zich vooraf in te schrijven. “Alle lopers en wandelaars krijgen na afloop een medaille. Dan moeten we natuurlijk wel weten hoeveel deelnemers we hebben”, legt Suzanne uit.
Inschrijven kan via www.inschrijven.nl en dan zoeken op Fijnaart of via onderstaande QR-code.

qr code

De startnummers kunnen niet alleen voor de Oranjeloop afgehaald worden, maar ook al op vrijdag 26 april tussen 18.00 en 20.00 uur bij De Graanbeurs.

Starttijden Oranjeloop
10.30 uur: Het Rijk Zwaan Boerenrondje, wandeling over 7,5 kilometer
10.45 uur: Modoc – Vrolijk Design 1 kilometer kidsrun
11.15 uur: Autobedrijf Van Dueren den Hollander 2 kilometer jeugdloop
12.00 uur: Bouwbedrijf Jos Vrolijk – Haas Reklame 5 kilometer prestatieloop
12.45 uur: Bom Engineering – FIT247 10 kilometer prestatieloop

Advertenties