Skip to main content

Wethouder Dingemans geeft startsein bouwproject Het SchoolpleinWethouder Dingemans geeft startsein bouwproject Het Schoolplein
Op de locatie waar ooit de Julianaschool stond in Fijnaart, zijn de eerste werkzaamheden gestart voor het nieuwbouwproject Het Schoolplein. Vrijdag 15 maart gaf wethouder Danny Dingemans van gemeente Moerdijk het officiële startsein voor de bouw van de appartementen en woningen. Direct omwonenden en de kopers van de appartementen, rij- en hoekwoningen en semibungalows waren getuige van deze officiële handeling op de bouwlocatie. Een belangrijke stap, stelt wethouder Danny Dingemans: “Met een mooie toevoeging van 22 energiezuinige woningen voor Fijnaart. Ook in Fijnaart is er de wens voor tussenwoningen, levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoningen en appartementen voor starters en senioren. Ik ben blij dat we nu hier starten met de bouw.”

Levensloopbestendig wonen
Ontwikkelaar Fairway Projectontwikkeling gaf onlangs Aannemingsbedrijf Hoefnagel uit Kaatsheuvel opdracht om te starten met de bouw, ondanks dat de benodigde verkoopscore nog niet was behaald. Ontwikkelaar Frank Kremer van Fairway Projectontwikkeling is enthousiast dat de bouw is gestart: “De marktontwikkelingen hebben niet altijd meegezeten de afgelopen maanden, waardoor de start bouw op zich liet wachten. Natuurlijk zijn we dan nu blij. Tenslotte is dit project een verrijking voor het dorp op het gebied van wonen. Met name door het grote aantal levensloopbestendige woningen en appartementen kunnen we ook de wat oudere inwoners van Fijnaart bedienen. Dit zorgt ook weer voor de nodige doorstroming bij bestaande woningen.”

Enkele woningen en appartementen beschikbaar
In het project zijn nog enkele bouwnummers beschikbaar, waaronder 4 appartementen. De ontwikkelaar merkt dat de vraag aan het aantrekken is door het herstelde consumentenvertrouwen, mede veroorzaakt door dalende hypotheekrentes en de nieuwe hypotheekregels. “En nu we gestart zijn met de bouw heeft men ook de zekerheid dat het project doorgaat. Ik verwacht dan ook dat de laatste woningen en appartementen op korte termijn zijn verkocht. Er lopen al wat opties”, aldus ontwikkelaar Frank Kremer.

Advertenties