Skip to main content

Wij zoeken een voorzitterWij zoeken een voorzitter
Zwembad de Oester Fijnaart
“Wij” zijn het bestuur van de Stichting Zwembad Fijnaart. Deze stichting exploiteert Zwembad De Oester en zoekt een voorzitter. Er is/zijn toch in Fijnaart of omgeving één of meer mensen zijn die De Oester een warm hart toedragen en aan de toekomst van het zwembad een bijdrage willen leveren.


In Fijnaart Lokaal van 16 januari jl. brachten we dit onderwerp al in een artikel naar buiten, maar tot op heden heeft dat niet geleid tot een vrouw of man die in positieve zin hierop reageerde.
Daarom een volgende poging, in de veronderstelling dat er toch in Fijnaart of omgeving één of meer mensen zijn die De Oester een warm hart toedragen en aan de toekomst van het zwembad een bijdrage willen leveren.

Het huidige bestuur bestaat uit 7 leden. De samenstelling hiervan is de secretaris (Peter Tameris), de penningmeester (Piet Roks), een drietal dat zich bezighoudt met de technische kant van het zwembad (Alex van Sprundel, Gert-Jan van der Lugt en Alain van Walsum), Jacques van den Baard (sponsoring) en ik, als voorzitter. Mijn voorzitterschap duurt nu ruim 6 jaar, en aangezien ik medio dit jaar 83 jaar word, is het wel tijd om het stokje over te dragen (en eventueel nog wat verder te gaan als algemeen lid van het bestuur).
Het bestuur vergadert gemiddeld eenmaal per 6 weken en wel op de dinsdagavond.
Hoewel er soms lastige besluiten genomen moeten worden is de sfeer steeds positief, vanuit het besef dat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het voortbestaan van De Oester voor de inwoners van Fijnaart en omgeving.

Wij beschikken over een prima team van 10 gediplomeerde betaalde medewerk(st)ers die zorgdragen voor alle activiteiten in het zwembad, zowel recreatief als specifieke activiteiten en niet te vergeten het zwemonderwijs.
Naast deze betaalde krachten is er nog een aantal vrijwilligers at werkzaamheden voor het zwembad verzorgt. Eeen viertal mannen houdt zich elke dinsdagochtend bezig met het technisch onderhoud, terwijl zes dames elke maand zorgen voor het schoonhouden van de buitenzijde van het gebouw. Vervolgens hebben wij nog een aantal vrijwilligers dat oproepbaar is voor het uitvoeren van specifieke klussen.
Wij zijn trots op deze betaalde en niet-betaalde medewerk(st)ers; de waardering van het bestuur wordt jaarlijks vormgegeven via een etentje en een verrassing rond de kerst, zowel voor betaalde medewerkers als voor de vrijwilligers.

Het bestuur is vanzelfsprekend verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het zwembad, met niet in het minst het onderhouden van contacten met personen en/of organisaties die voor De Oester van belang zijn.
Drie van onze bestuursleden behoren nog tot de groep die destijds de moed en het uithoudingsvermogen hadden zich te verzetten tegen de overdracht door de gemeente van het zwembad ('Het Volkerakkertje') aan een commerciële organisatie. Zij hebben zich tezamen met een aantal andere initiatiefnemers met succes ingezet voor het behouden van het zwembad als plaatselijke voorziening, beheerd en bestuurd door inwoners van Fijnaart en omgeving. Het is gelukt om met de gemeente afspraken te maken over de exploitatie van het bad, die tot op heden resulteren in een stevige exploitatie en het zou zonde zijn als dit teniet gaat.

Zoals bekend heeft de gemeenteraad van Moerdijk onlangs besloten de zwembaden een toekomst te geven, nadat eerst het gevaar van sluiting van enige baden dreigde. Deze toekomst zal in het teken staan van verduurzaming om zodoende het zwembad op een verantwoorde manier vele jaren te laten voortbestaan.

Dit alles moet toch voldoende aanleiding zijn voor een van de lezers van Fijnaart Lokaal om aan te sluiten bij het bestuur en de taak van VOORZITTER op zich te nemen.

Belangstellenden wordt verzocht zich te melden via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor vragen over het bovenstaande kunt u telefonisch contact opnemen met de secretaris, Peter Tameris, onder nummer 06-54754790, of de penningmeester, Piet Roks, nummer 06-43571040, of mij als voorzitter: 06-12259015.

Wij rekenen op je!

Namens het bestuur,
Bert Bosch

Advertenties