Skip to main content

Politieberichten week 19Politieberichten week 19

Kaasdiefstal
Op dinsdagmorgen 2 mei 2023 werd ontdekt bij een kaasboerdij aan Oude Appelaarsedijk Fijnaart dat er in de nacht een bedrijfsinbraak had plaatsgevonden. De gehele kaasvoorraad weggenomen. Daarbij werd de gehele voorraad food en non-food uit de winkel en het magazijn weggenomen. Een hele klus waar men veel tijd en moeite in heeft gestoken om de diefstal te plegen. Dit ondanks de extra beveiligingsmaatregelen die het bedrijf had gecreëerd. Op 29 maart 2022 vond er bij dit bedrijf ook een diefstal plaats en werd ook de gehele kaasvoorraad weggenomen. De daders zijn deze keer grof tekeergegaan en hebben veel schade aangericht. De schade wordt voorlopig geschat op enkele tienduizenden euro’s. Er heeft een buurtonderzoek en forensisch onderzoek plaatsgevonden. Omdat dit geschaard wordt onder grote georganiseerde misdaad, gezien de specifieke afzetmarkt, zou u zo maar iets opgevallen kunnen zijn in de dagen ervoor. Al lijkt het voor u iets kleins en van geen belang, meld dit dan toch aub.

Plakken en kladden
Zoals in iedere gemeente is het ook in de Gemeente Moerdijk verboden te 'plakken en te kladden' op openbare plaatsen of onroerende zaken. Onder onroerend goed vallen woningen, (bedrijfs)panden,
fabrieken en alle bijbehorende grond. 'Plakken en kladden' is verboden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende en is strafbaar volgens de Algemene Plaatselijke Verordening Gemeente Moerdijk (APV) - Artikel 2:42 Plakken en kladden. Buiten een boete zullen ook de schoonmaakkosten verhaald worden op de dader(s). Minderjarigen zullen naar Halt gestuurd worden als de schade die is veroorzaakt niet hoger is dan € 900. Als de regels van Halt niet zijn gevolgd, gaat het proces-verbaal naar het Openbaar Ministerie en krijgt men een strafblad.

Persoonsgerichte aanpak (PGA)
De politie heeft vaak te maken met personen die ernstige veiligheidsproblemen en/of ernstige overlast veroorzaken. Sommige personen volharden in dit gedrag of ‘groeien door’, vaak in combinatie met psychische of (sociale) gedragsproblemen, verslaving of andere problemen. De persoonsgerichte aanpak betekent dat de politie, gemeenten, OM en hulpverlening nauw samenwerken om te voorkomen dat die persoon voor problemen blijft zorgen.

Appen terwijl u rijdt
Het is verboden om een smartphone vast te houden terwijl u een voertuig bestuurt. Dus zelfs op de fiets. Een mobiel apparaat in de hand leidt af terwijl u alle aandacht op de weg moet houden om ongelukken te voorkomen. Verbod geldt niet alleen voor de mobiele telefoon, maar voor alle mobiele apparaten.
In principe wordt u bij overtreding van dit verbod staande gehouden. Het kan echter zijn dat een agent vanwege een dringende melding ervoor kiest u niet staande te houden. Later kunt u toch een bon krijgen, omdat het ook mogelijk is om te bekeuren op kenteken. De bekeuringen zijn echt torenhoog. Als bestuurder van een auto/vrachtwagen is de boete € 340,-. De boete voor appen of bellen op de fiets/bromfiets bedraagt € 140,-.

Vacatures politie
Om agent te worden in de Eenheid Zeeland-West-Brabant start in januari 2024 de Basis Politieopleiding. Je opleiding begint op de politieacademie locatie Rotterdam en de praktijk leer je in een politieteam in de politieregio Zeeland-West-Brabant. Na deze opleiding heb je een erkend politiediploma en direct gegarandeerd een baan als agent. Er zijn 48 opleidingsplaatsen beschikbaar voor de Eenheid Zeeland-West-Brabant. In de selectieprocedure toetsen we de vereiste kwaliteiten en competenties. De selectieprocedure bestaat uit: Intakegesprek, screening, taaltest, cognitietest, sporttest, verificatietoets op de taal en cognitietest, psychologisch onderzoek en medische keuring. Je kunt je tot en met maandag 15 mei 2023 voor deze opleiding inschrijven. Heb je vragen over de selectieprocedure? Aarzel niet en bel ons op 088-6622300 of app via WhatsApp: 06-10000090. We helpen je graag, maak er politiewerk van!
Naast het werken als agent kun je bij de politie ook aan de slag in de meldkamer, bij de recherche, bij intelligence, op het gebied van IT, netwerkbeheer, facilitaire zaken, logistiek, voertuigbeheer, communicatie, HR, financiën of juridische zaken. Kortom als burger zonder politiediploma kun je ook aan de slag en hebben we openstaande vacatures. https://kombijde.politie.nl/vacatures

Johan Damen
Wijkagent
Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond
T - 0900-8844
Twitter: @WA_Moerdijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties