Skip to main content

Bericht van de wijkagent week 21

Wijkagent week 21Bericht van de wijkagent week 21

Geschorst Rijbewijs
Een 38-jarige automobilist uit Dinteloord werd maandag 15 mei omstr. 15:20 uur gecontroleerd op de
Parallelweg Fijnaart. Hij bleek dit jaar voor de tweede keer te zijn gecontroleerd met een geschorst rijbewijs. Hij gaf aan hier gewoon mee door te gaan. Wie toch gaat rijden, pleegt een misdrijf en is bovendien niet verzekerd. Het is behalve strafbaar ook buitengewoon onverstandig om met een ingenomen, geschorst of ongeldig rijbewijs toch te gaan rijden. Ter plaatse werd overleg gepleegd met de Officier van Justitie die opdracht gaf het voertuig in beslag te nemen.

Schorsing geldigheid rijbewijs
De geldigheid van het rijbewijs kan door het CBR worden geschorst zolang er nog een onderzoek naar de rijgeschiktheid of rijvaardigheid loopt. Een schorsing van de geldigheid van het rijbewijs betekent in feite dat uw rijbewijs door het CBR wordt afgepakt totdat u door een medisch specialist (psychiater) weer geschikt wordt bevonden om motorrijtuigen te besturen. Het CBR mag echter niet in alle gevallen de geldigheid van het rijbewijs schorsen, dit is alleen mogelijk bij: rijden onder invloed met een ademalcoholgehalte vanaf 570 µg/l of vanaf 785 µg/l bij beginnend bestuurders, 3x recidive rijden onder invloed in een periode van 5 jaren, herhaald besturen onder invloed drugs (2x PV opgemaakt binnen 5 jaren), een poging tot zelfdoding met de auto, spookrijden, binnen een periode van een jaar drie aanrijdingen hebben veroorzaakt, het niet in staat zijn om een motorrijtuig in bedwang te houden, het intrappen van een verkeerd pedaal waardoor een aanrijding is ontstaan, het bewust inrijden op een andere weggebruiker, als beginnend bestuurder twee ernstige verkeersovertredingen hebben begaan.

Telefonische oplichter
Helaas een terugkomend item waar we u toch scherp in proberen te houden omdat dit ook in onze dorpen nog te vaak voorkomt. De oplichter belt anoniem of met een vals nummer. Wat de oplichters aan de telefoon zeggen wisselt: dat ze werken voor een bepaalde instantie, dat uw BSN (Burger Service Nummer) wordt misbruikt, dat er een arrestatiebevel tegen u loopt of dat er wat mis is met uw bankrekening. Criminelen bedenken altijd weer een nieuwe truc en doen zich voor als medewerkers van het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Hoge Raad, Belastingdienst of uw Bank. Een ding is zeker, die zogenaamde medewerkers proberen mensen geld afhandig te maken. Als het nodig is, gaan ze intimidatie niet uit de weg. Aan het eind van het gesprek zijn slachtoffers soms duizenden euro’s armer. Overheidsinstanties vragen nooit naar betaalgegevens en nooit om software op telefoon of computer te installeren. Wordt u gebeld, verbreek direct de verbinding. Bel daarna uw bank zelf terug via een openbaar, officieel telefoonnummer dat u zelf heeft opgezocht, bv via de website van uw bank, internetbankieren, in de mobiele app van uw bank of op een bankafschrift. Bel uw bank nooit terug op een telefoonnummer dat u heeft ontvangen via sms, WhatsApp, e-mail of dat eerder aan de telefoon aan u is doorgegeven. De beller kan een oplichter zijn en een tekstbericht kan vervalst zijn. Bankmedewerkers en eigenlijk ook alle (overheid)instanties zullen u nooit vragen om uw betaalpas of inlogapparaatje op te sturen of af te geven. Ook vragen banken en/of andere instanties nooit om uw pincode, 5-cijferige identificatiecode en responsecodes van uw inlogapparaatje af te geven of te wijzigen, ook niet via een website. Uw bankpas, inlogapparaatje en pincode zijn allemaal strikt persoonlijk.

Nieuwe wijkagent
Beste bewoners, ondernemers en netwerkpartners,
Mijn naam is Pascal Weeterings en ik stel mijzelf graag aan u voor als uw nieuwe wijkagent voor de gebieden Fijnaart, Heijningen, Zwingelspaan, Oudemolen en industrieterrein Dintelmond. Na een jaar wijkagent te zijn geweest in de wijk Tolberg, gemeente Roosendaal heb ik de overstap gemaakt naar de gemeente Moerdijk. Sinds korte tijd ben ik onzichtbaar als uw nieuwe wijkagent, maar vanaf 20 mei ook zichtbaar en daardoor ook bereikbaar als uw wijkagent. Door mijn collega en wijkagent Johan Damen ben ik de laatste tijd al meegenomen in de diverse wijken en ben ik op vlieghoogte van de lopende zaken binnen dit prachtige gebied. Toch zal ik nog even tijd nodig hebben om de wijken te leren kennen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat met behulp van u, de inwoners, de ondernemers, mijn collega’s en netwerkpartners zal gaan lukken! Wilt u iets melden of een politiegerelateerde vraag stellen?
Via 0900-8844 kunt u naar mij vragen.
Het is ook mogelijk om dit te doen via www.politie.nl/mijn-buurt en het contactformulier in te vullen.
Wilt u liever iets anoniem melden, dan kan dat ook via: www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.
Met vriendelijke groet, Pascal Weeterings

Johan Damen
Wijkagent
Fijnaart, Oudemolen, Zwingelspaan, Heijningen en industrieterrein Dintelmond
T - 0900-8844
Twitter: @WA_Moerdijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties