Skip to main content

Wim van Alphen alfaman op Reymerswael

Zoals verwacht loopt alles andersWim van Alphen alfaman op Reymerswael
Een andere foto dan verwacht door Wim
We schrijven 13 mei 2023; zomaar een pagina uit het midden van het golfdagboek van de Fendertsmannen®. Een dagboek vol met bijzondere avonturen, grensverleggend samenzijn, gezelligheid, spanning, foute grappen, emoties, (on)gewenste intimiteiten, drank en liefde. Liefde, intense liefde voor het golfspel. Maar is liefde voor golf alles wat dit pluriforme en hedonistisch gezelschap bindt, beste lezers? Nee, bepaald niet mensen, bepaald niet.

Uw vaste verslaggever verdiepte zich nader in de psyche achter de Fendertsmannen®. Kenmerkende gezamenlijke eigenschap van de Fendertsmannen® is het beweerdelijk overmatig drankgebruik. Natuurlijk realiseren de Fendertsmannen® zich terdege dat drank meer kapot maakt dan heel. Aan de andere kant wordt er met thee geen kunst gemaakt. Bas van Oosten bestelt echter voor het golfen altijd verse muntthee. U ziet, dat drankmisbruik valt best mee.
Is het misschien voorzitter Toon Nuiten die hen zo verbindt? In eerste instantie een absurde hypothese. Totdat je leest over het Stockholm-syndroom.
Malverserend mannetje Ben Vos kan het ook niet zijn. Eén keer, één keertje maar, mocht hij een stukje schrijven in deze krant (vorige maand). En direct meldt Ben onwaar dat hij aan de leiding gaat in het klassement en maakt hij bovendien onsmakelijke, zeg maar gerust stuitende, grappen. Foei!
Een andere psychische invalshoek is de humor. Er wordt veel gelachen bij de Fendertsmannen®. Heel veel. Met name om elkaar. Leedvermaak, smalen, grollen en andere dwaasheden. Uiteraard niet LHBTIQ+proof. Maar goed, humor wins hearts over.

Over het golfen: René Consenheim organiseerde de wedstrijd. Zoals verwacht boekte René wederom zijn eigen thuisbaan Reymerswael als golfarena. Golfen tussen wind en water. Door alle Fendertsmannen® behalve René wordt deze golfbaan met het vrouwelijk geslachtsdeel gekwalificeerd. Er stond overigens wel gras op. Onverwacht veel gras.
Wim van Alphen vond het vaakst zijn bal terug. Wim pakte niet alleen voor de tweede keer dit seizoen de overwinning maar daarna ook te veel Cornetjes.
Dat Bas van Oosten zijn twee lieve dochtertjes alleen thuis had achtergelaten om lekker te gaan golfen deerde Bas geheel niet: tweede plaats.
Wie een hart van goud heeft, zenuwen als betonijzer en een karakter van staal, kan helemaal geen lichtgewicht zijn. Arjan Leijten werd derde.
Robert Moorman kijkt te veel F1; met zijn Ezigolf®tourer racet hij door de baan om de vierde plaats veilig te stellen.
Tijdens de langdurige afwezigheid van zijn liefje heeft Martin van Diepen als troost een nieuwe en veel te dure golfset op maat aangeschaft. De nieuwe P met carbon shaft bracht hem wel de Neary.
Luuk Frijters had te veel haast om zo snel mogelijk vanaf Reymerswael te vertrekken naar het Flash-Back festival in Lommel. Zoals verwacht is haastige spoed op de golfbaan zelden goed: zesde.
Toon Nuiten heeft onlangs van zijn zuurverdiende spaargeld een nieuwe hypermoderne racefiets gekocht, zo vertelde hij trots. En binnenkort net als Martin een nieuwe golfset. Zo blijft er geen geld over voor het vervangen van je te kleine veranda, Toon. De verwachte teleurstelling hieromtrent van Corientje speelde Toon mentaal parten: achtste plaats. Maar wel de longest.
Terwijl wij de afgelopen maanden crepeerden in het koude voorjaar, laafde Ger zich in de Zuid-Spaanse zon. Aldaar heeft Ger meer kilo’s opgedaan dan golfvaardigheden: negende.
Robby Haverkamp had net als Luuk te veel haast om snel te vertrekken.
Lex van Dis was herstellende van een zware griep. Te elfder ure besloot Lex toch mee te gaan, ondanks zijn zwakke gestel. Dan kun je ook niet meer verwachten dan de elfde plaats. In de avond knapte Lex in De Graanbeurs zichtbaar op, welk herstelproces hij in De Bereboot voortzette.
Last but not least; Ben Vos. Ben won de voorgaande twee wedstrijden op Reymerswael. Dus al met de winst in gedachten vertrok Ben van huis. Ben vond zijn bal het minst vaak terug, raakte er maar liefst 29(!) kwijt. Tsja Ben, zoals verwacht loopt alles anders.

Advertenties