Skip to main content

Wim van Alphen Fendertsman van het jaar 2022!

Luuk Frijters wint Anderstein maar grijpt misWim van Alphen Fendertsman van het jaar 2022!
vlnr: Luuk (2e), Fendertsman van het jaar 2022 Wim (met slag- en steekwapen) en Rene (3e)
Votum en groet beste lezers! De dagen worden korter en de schaduwen langer. Het einde van een turbulent golfseizoen nadert. Met een zinderende ontknoping op de allerlaatste wedstrijddag. Waar voor de een de pudding des levens in 2022 zoet en romig was, bleek deze voor een ander somtijds klonterig en zuur. Uw razende reporter doet verslag.

Maar liefst zes potentiële golfkampioenen 2022 verschenen met zichtbare spanning op strakke gezichten op de teebox van hole 1 van golfclub Anderstein te Maarsbergen, samen met nog negen kanslozen. Single handicapper Peter Rutters had deze prachtige maar technisch moeilijke baan geselecteerd uit alle andere banen die voor de modale golfers onder de Fendertsmannen prettiger was geweest. Leuzen zoals “Einde aan de terreur van de single handicappers!” en “Peter Rutters mag nooit meer een baan uitzoeken” werden door uw reporter opgetekend uit de monden van de wat minder golfbegaafde godenzonen.

Waterbedeffect
Peter had de lussen Heuvelrug (opdat je niet kunt zien waar je bal landt achter de heuveltjes) en Heide (opdat je je bal niet kunt terugvinden tussen de overvloedige en weelderige heideplanten naast de fairway) geboekt. Peter Rutters; de man die kennelijk nooit werkt en alleen maar golft, met vrouwlief. Of de hond uitlaat, ook met vrouwlief. Vandaag werd Peter slachtoffer van zijn eigen single handicap terreur: Peter eindigde op de negende plaats. Zelfs achter Ben Vos die met flightgenoot Olaf Roks in een verbeten strijd was beland om de rode lantaarn in het algemeent klassement 2022. Kanshebber Rene Consenheim was zijn insulinedoping vergeten. Normaliter injecteert Rene zich om de 4 à 5 holes met een shotje van deze verleidelijke vloeistof. Vandaag echter niet. Na maanden het klassement te hebben aangevoerd zakte Rene op Anderstein weg in zijn drijfzand van drugs. Hoe anders kan het zijn. Ger Tegelaar werd slachtoffer van zijn waterbedeffect. Meerdere malen probeerde Ger zijn golfvriend Ben Vos over te halen om een weekendje te komen proefslapen op zijn waterbed. Maar je weet Ger, als je hier het probleem wegdrukt, komt het elders weer op. In dit geval op je scorekaart: een na laatste plaats. Echter ruim voor Ben Lauwers die een ongelofelijke nimmer geëvenaarde prestatie neerzette. Uw razende reporter wist op sluikse wijze te achterhalen dat Ben maar liefst 42 slagen mee kreeg. En vervolgens een scorekaart van 11 stablefort punten inleverde...

Hand in hand
De sportieve wederopstanding van Feyenoord heeft repercussies. Voor Fendertsman van het Jaar 2020 én 2021 Arjan Leijten welteverstaan. De golfprestaties van Arjan zijn dit jaar omgekeerd evenredig aan de prestaties in zijn geliefde Kuip. In zijn geval leidt succes af. De immer dreigende FIOD-inval zal zijn swing overigens ook geen goed doen. Wat ook geen goed doet is handenarbeid. Anton Verhagen beukt, sloopt, draagt, breekt en sjouwt wat af in zijn villa in heraanbouw. Tot grote vrees en zorgen van zijn vrouw, die jarenlang de befaamde serie ‘Help, mijn man is klusser’ op TV heeft gevolgd. Tsja, zoals met zoveel verrassingen in het leven; het is altijd bij een ander. Totdat..., totdat. Het wanklusgedrag leverde Anton op Anderstein een schamele zevende plaats op. Op de waterrijke baan in Maarsbergen tekende uw razende reporter uit de mond van Jurgen van Hoof op dat hij niet van water houdt tenzij onder zijn boot of in de badkuip. “Maar ik ga nooit in bad”, zo voegde Jurgen eraan toe. Op de vijfde plaats op Anderstein vinden we de kansloze Toon Nuiten. Er zijn niet heel veel zekerheden in het leven, beste mensen. Maar de paar die er toch zijn, zijn als volgt op te sommen: de belastingen, de dood en het feit dat Toon Nuiten nooit en te nimmer Fendertsman van het jaar zal kunnen worden.

Kansrijken
Nu de inmiddels kansloze titelkandidaten de revue zijn gepasseerd blijven de kansrijke titelkandidaten over. Wim van Alphen werd vorige maand nog allerlaatste. Sindsdien heeft Wim elke avond voor het slapen gaan op zijn blote knieën onze lieve heer aangeroepen om hernieuwde golfvaardigheden. Dat leverde Wim op Anderstein de vierde plaats op. Genoeg om de felbegeerde titel binnen te slepen? Blijft u doorlezen tot het eind, beste lezer. Weeks ervoor liep Pascal een excessief goede ronde op zijn homecourse Bergvliet, hetgeen leidde tot een lagere handicap en aldus twee slagen minder mee. Die twee slagen hield Pascal op de derde plaats en miste daardoor nipt de tweede plaats die hem twee punten meer voor het algemeen klassement opgeleverd zou hebben. Die zondag op Bergvliet zal Pascal nog lang heugen; Pascal mist vandaag op twee punten na de titel Fendertsman van het Jaar 2022 (inclusief bijbehorende trofee, gelijkend een gevaarlijk slag- en steekwapen).

Behalve de drie hiervoor genoemde zekerheden in het leven zijn er ook drie soorten mensen op deez aard: mensen die kunnen tellen en mensen die niet kunnen tellen. Robert Moorman blonk al uit in de laatste categorie bij het organiseren van de loting voor de flightindeling op de Goese Golf. Vandaag rekende Robert op de terugweg op de achterbank van Bas van Oosten uitgebreid en hardop aan Ben en Bas voor dat met de daguitslag op Anderstein Luuk Frijters goede zaken had gedaan. Luuk die sinds de trip naar Portugal met subliem spel maar liefst drie keer een dagoverwinning op zijn palmares mocht bijschrijven. Luuk is vandaag met 40 punten eerste geworden en daarmee Fendertsman van het Jaar. Aldus Robert Moorman. En Robert wist het zeker. Robert die zelf met 33 punten tweede werd. En weer zat deze Einstein ernaast. In toenemende mate -en terecht- betwijfelen de Fendertsmannen de juistheid van zijn scorekaarten.

Lange Wim trekt aan het langste eind
En daarmee komt uw razende reporter tot het einde. Het einde van deze competitieve kemp, het einde van een glinsterend en bij vlagen goddelijk golfseizoen. En tot het uitroepen van de oppergod onder de goddelijke golfers: Wim van Alphen! Van harte gefeliciteerd Wim, hartstikke verdiend. En nu nog één keer omzien naar 2022 en op naar 2023: nieuwe rondes, nieuwe kansen!

luuk wint anderstein

Luuk wint Anderstein

Advertenties