Skip to main content

Wim weer Fendertsman van het jaar

Frauderende Fendertsman op randje royementWim weer Fendertsman van het jaar
Ben zweeft tussen Arjan en Wim in
Hoor de wind waait door de bomen, op de golfbaan staat veel wind. Zou Arjan Leijten nu wel komen nu hij 't weer zo lelijk vindt? Ja, beste lezers en vooral lezeressen, op de dag van de Sinterklaasintocht speelden uw dierbare Fendertsmannen hun laatste wedstrijd van het seizoen. Lees alles over le grande finale du golf!

De werkelijkheid bleek weer meer absurd dan de meest krankzinnige fantasie toelaat. Bij het krieken van de zaterdag vroeg Arjan Leijten in de Fendertsmannen® appgroep (normaliter alleen bedoeld voor geesteszieke grappen, filmpjes en foto’s, vooral gericht op gecensureerd door Fijnaart Lokaal) of de wedstrijd wel door kon gaan gezien de weersverwachting. Le grande finale cancellen? Absurd.
Wim van Alphens puntentotaal in het klassement was net als hijzelf tot duizelingwekkende hoogte gerezen. Niemand kan nog boven Wim dacht men. Niemand? Niemand behalve Ben Vos kan Wim nog verslaan. Ben maakt weliswaar een erg kleine kans (let op de toepasselijk saillante woordspeling van uw trouwe golfverslaggever) maar Bennie zorgt wel vaker voor grote verrassingen, nietwaar?

“Je kunt alleen verliezen als je er een wedstrijd van hebt gemaakt”
Op de baan van golfcentrum Dongen werd niet om punten gestreden maar vooral tegen de helse elementen. Onder de meest absurde weersomstandigheden gingen uw sterke, stoere en bovenal aantrekkelijke golfadonissen de baan in. Arjan Leijten was toch gekomen. Echter zonder paraplu en zonder regenpak. Absurd. Onder een hoek van 45 graden geselde de vele regen uw Fendertsmannen® onophoudelijk. Na verloop van regentijd muteerde de baan tot het parcours van het NK veldrijden. En uw onverschrokken golfhelden ploegden voort op 18 november 2023, de dag dat de echte Fendertsmannen® zich onderscheiden van de jongens: Peter Rutters en Pascal Kreeft stapten na 9 holes uit. Verwijder de profielfoto’s van deze twee golfwatjes maar uit het verborgen album op uw smartphone, dames. Enfin, na ommekomst in het clubhuis bleek dat de gloednieuwe en absurd dure golfclubs Wim niet hebben gebracht wat Wim had verwacht. Wim werd slechts achtste. Kan Ben van deze fall out profiteren? Tevens bleek na ommekomst in het clubhuis dat de absurde weersomstandigheden tot absurd lage scores hebben geleid. Met één uitzondering: Arjan Leijten. Eerste met een absurde 41 punten. Luuk Frijters werd tweede en Ben derde. Bas van Oosten haalde een 10. 10 punten uit 18 holes welteverstaan, een absurd laagterecord. Verwijder zijn foto ook maar dames.

"Je kunt alleen winnen als je durft te verliezen"
Des avonds werd door de onvolprezen voorzitter Toon Nuiten (dat die man nog niet is voorgedragen voor een lintje) in de geheel vernieuwde en bomvolle Graanbeurs de eindrangschikking 2023 gepresenteerd. In de onderste helft vinden we Martijn Sprenkels (helaas enkele malen verhinderd dit seizoen), Jo de Rooij, Jurgen van Hoof, Anton Verhagen, Ben Lauwers, Peter Rutters, Pascal Kreeft, Arjan Magielse, Olaf Roks, Robert Moorman en Lex van Dis op elf. Voorzover niet reeds gedaan: ook de dehydro-epiandrosteron vernietigende foto’s van deze individuen kunt u verwijderen uit uw verborgen smartphone fotoalbum. Op plaats 10 vinden we Toon Nuiten (kans dat Toon een lintje krijgt is groter dan de kans dat hij ooit Fendertsman® van het Jaar wordt) en op weg naar de nummer vijf achtereenvolgens René Consenheim, Bas van Oosten, Martin van Diepen, Ger Tegelaar en tenslotte op plaats vijf Luuk Frijters. Robby Haverkamp werd door Arjan van het erepodium afgeduwd. Au, dat deed zeer hè, Robby? Dankzij zijn derde overwinning op rij na het zomerreces is Arjan Leijten naar de derde plaats in het eindklassement gekatapulteerd. Ben Vos moet dit jaar ondanks zijn ongetwijfeld oestrogeenopwekkende golfprestaties in Dongen toch genoegen nemen met het zilver. Maar houdt de silver fox in de gaten want zoals Nelson Mandela (1918-2013) al zei: “A winner is a dreamer who never gives up”.
En dan long but not least! Wim van Alphen. Een glinsterend golfseizoen met maar liefst drie wedstrijdoverwinningen. Een lezeres vertrouwde uw golfverslaggever eens toe dat vrouwen niet geïnteresseerd zijn in golfprestaties met betrekking tot de Neary, Leary en de Longest. Uitgerekend de extra punten uit deze golfprestaties brachten Wim zijn derde titel Fendertsman® van het Jaar, ten nadele van Ben Vos. Na de prijsuitreiking en de innige felicitaties (waarbij het Spaanse voetbalkusschandaal in het niet valt) dronken uw Fendertsmannen® samen op het voorbije mooie golfjaar.

Doorgestoken kaart
Naschrift van uw misdaadverslaggever: Bij het krieken van de zondag meldde Arjan Leijten in diezelfde Fendertsmannen® appgroep dat hij ‘een paar foutjes’ had ontdekt op zijn kaart: echte score was vele punten lager dan vermeld op de ingeleverde wedstrijdkaart. Fraude! Dat wordt een absurd spannende jaarvergadering in januari… voor Arjan…

Advertenties