Skip to main content

Wim wint weer!

Fendertsmannen® innoveren: verslaggever vervangen door ChatGPTWim wint weer!
vlnr: Ben (op zijn tenen), winnaar Wim (zebra-look) en Robby (in hagelnieuwe outfit)
Eindelijk! Eindelijk komt er een eind aan die lange winter. Een saaie, langdurige, geestdodende, donkere, lusteloze, huiselijke periode die gevuld wordt met flutkado’s, kerstdiners, gebreide onderbroeken, schoonfamilie, gespeelde gezelligheid, quasi goede gesprekken met je partner en neppe knusheid. De Fendertsmannen® beginnen weer bomvol verlangen aan nieuw golfseizoen!

Zaterdag 25 maart begonnen ze met mooie slagen, misse slagen, buttputts, waterballen, fraaie prijzen, bier & bitterballen op Golfclub Midden-Brabant. Net onder safaripark Beekse Bergen. Een briljante en boeiende baan in uitstekende staat met spiegelgladde greens. Zoals men van hem kan verwachten had regelneef Ben Vos op uitmuntende wijze deze eerste golfdag tot in het kleinste detail voortreffelijk georganiseerd. Met zinloze discussies over het toepassen van plaatselijke regels werd tijdens de koffie met heerlijk warm appelgebak (onderdeel van de voortreffelijke organisatie; omzien op elke behoefte) weliswaar getracht de positie van Ben te ondermijnen. Doch als een gewiekst politicus laveerde Ben zich laconiek en doortastend door deze tevergeefse turbulentie en leidde de Fendertsmannen® op ontwapenende wijze naar de teebox van hole 1.

Heemkundige kring en prins Albert
Ben Lauwers is weer helemaal terug van weggeweest. Ben eiste op de baan zelfverzekerd de plaats in de dagrangschikking op die hem toekomt. De toon is gezet, beste mensen. Op de een-na-laatste plaats vinden we verrassend genoeg Arjan Leijten. Normaal gesproken steevast in de top van het klassement. Later, veel later op de avond, bleek dat Arjan deze golfwedstrijd volledig van slag was door de steekpartij in De Graanbeurs voortkomend uit een ruzie tussen twee handelaren om een schaap. Fatale gevolgen van de messentrekkerij konden ternauwernood worden afgewend door tussenkomst van de wijkzuster, zo vertelde Arjan tussen de Juupjes door. Mocht u berichtgeving over de dramatische steekpartij hebben gemist in het wekelijkse rapport van uw wijkagent; het incident vond plaats in 1753. Onze overgevoelige Arjan baseerde zich op lectuur van de Heemkundige kring. Olaf Roks begon ook wat mat aan het nieuwe golfseizoen, redenen daarvoor zijn onbekend gebleven. Lex van Dis had wel degelijk een geloofwaardige verklaring voor zijn zwakke score: zijn nieuwe prins Albert irriteerde telkens tijdens de swing. Het schijnt dat het vanzelf gaat wennen Lex. René Consenheim verscheen bij de aanvang van het nieuwe golfseizoen in een volledig nieuwe look. Een ware metamorfose: René draagt een fikse korte stoppelbaard, hetgeen hem qua uiterlijk woest aantrekkelijk en 10 jaar jonger maakt. Alleen qua uiterlijk dames, want in de baan manifesteerde René zich als een bijna AOW-gerechtigde.

Lokale sterren
De tiende plaats onder de Fendertsmannen® werd opgeëist door Arjan Magielse. Bovendien behaalde Arjan voor het eerst in zijn golfleven een bijzondere prestatie: Arjan sloeg op hole 4 de Neary. Met zijn talenten en kwaliteiten is het een serieuze overweging waard het volkse tennis (waarbij doorgaans veel bier wordt gedronken) in te ruilen voor het gracieuze golf (waarbij doorgaans veel meer bier wordt gedronken). Bas van Oosten slaat op zijn thuisbaan Bergvliet de sterren van de hemel maar als het erop aankomt slaat Bas er naast. Martin van Diepen daarentegen was met zijn hoofd reeds bij de sterren die hij later op de avond zou gaan zien en horen. Martin had kaartjes voor The Best of Musicals weten te bemachtigen en liep de classic hits luidruchtig neuriënd door de baan. Peter Rutters ontwaakte maar niet uit zijn postcoïtale lethargie hetgeen hem niet verder dan de 7e plaats bracht. Niet eerder dan op hole 18 ontwaakte Peter en sloeg de longest drive. Ook Robert Moorman had kaartjes voor The Best of Musicals weten te bemachtigen maar belastte zijn flightgenoten Luuk en Robby niet met muzikale bijdragen. Robert pakte de zesde plaats.

Kimono en safari
In de top vijf van de eerste golfwedstrijd van dit nieuwe seizoen vinden we op de vierde plaats Luuk Frijters. Luuk had reeds eerder veelvuldig aangekondigd niet naar de musical te gaan maar ook niet naar De Graanbeurs. Luuk had namelijk een kimonodinerdate. Over het waar en met wie bleef Luuk geheel in strijd met zijn natuurlijke aard zeer discreet. Ook Ben Vos is weer helemaal terug van weggeweest. Ben eiste op de baan zelfverzekerd de plaats in de dagrangschikking op die hem toekomt. En aast op meer dit seizoen! De toon is gezet, beste lezers en lezeressen. Robby Haverkamp heeft in zijn dagelijks leven tegenwoordig een topfunctie. Robby is sinds enige weken volop actief in het aanleggen en repareren van daken. Toch staat zijn nieuwe topfunctie een topprestatie op de golfbaan niet in de weg: tweede plaats. Wim van Alphen had zich vergist. Wim was in de veronderstelling dat de Fendertsmannen® op de Beekse Bergen zouden golfen en had om die reden safarikleding aangedaan. Verkleed als zebra liep Wim door de baan. En niet zonder resultaat! De Fendertsman van het jaar 2022 gaf zijn visitekaartje af en pakte op overtuigende wijze op grote afstand van het peloton de eerste prijs! Knappe prestatie in deze beducht boeiende baan.

Naschrift voormalig verslaggever
De innovatieve Fendertsmannen® gaan uiteraard met hun tijd mee. Uw bezielende, trouwe doch analoge verslaggever legt zich daarbij neer. Ik ben echter verbaasd in hoeverre kunstmatige intelligentie inmiddels mijn niveau haalt. Het is gewoonweg verbluffend hoe ChatGPT met een paar namen en trefwoorden zoals Martijn Sprenkels, Toon Nuiten, Gilles de la Tourette, lentekriebels en golfhorloge in enkele nanoseconden een pakkend, humoristisch, interessant en bij vlagen opwindend golfverslag weet te schrijven. Vernuftige ontwikkeling!

Advertenties