Skip to main content

Zaterdag is het weer KoningsdagZaterdag is het weer Koningsdag
Nu iedereen weer geniet van het mooie voorjaarsweer, kleurt Fijnaart binnenkort weer oranje. Want op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag. Er is die dag weer genoeg te doen in Fijnaart voor jong en oud. Want vanuit het Oranje Comité Fijnaart streven we ernaar dat iedereen op zijn eigen manier kan genieten van deze dag.

We beginnen op zaterdagochtend weer op tijd met opbouwen op de Voorstraat, daarom willen we u ook via deze weg nogmaals vragen om ervoor te zorgen dat er op Koningsdag geen auto’s meer geparkeerd staan op de Voorstraat. We houden met de indeling van de Voorstraat dit jaar rekening met meer ruimte voor de vrijmarkt, waar ieder jaar weer veel vraag naar is. Ook de tent staat dit jaar iets anders ingedeeld om te voldoen aan de vergunningseisen van de gemeente.

Voor de jongere en creatieve inwoners van Fijnaart starten we om 09:45u wederom met de versierde fietsen die vanaf het Fendertshof onderweg gaan om de Voorstraat op te fleuren voor de aubade. Bij de aubade hopen we dit jaar weer een aantal gedecoreerden in het zonnetje te zetten voordat o.a. de Oranjeloop van start gaat met de wandeltocht en de kidsrun. Voor de liefhebbers van de fietstocht kan de route weer worden afgehaald bij de kassa vanaf 10:30u. Bij de Jumbo ligt de route voor de autotoertocht klaar voor de puzzelrit.

Voor de jongste feestvierders is er van 10:30 tot 12:00 uur een Kinderochtend vol activiteiten. Van touwtje trekken tot schminken en een silent disco, er is genoeg te beleven voor de kleintjes. Tegelijkertijd kunnen avontuurlijke kids zich uitleven op de hindernisbaan en glijbaan, die van 11:00 tot 17:00 uur geopend zijn. Voor de voetballiefhebbers staat er van 13:30 tot 16:00 uur een spannend Voetbaltoernooi op het programma, met de voetbalboarding als strijdtoneel. Daarnaast kunnen jongeren van 13:30 tot 14:30 uur deelnemen aan de Minute to Win-it spellen, gevolgd door een Muziekquiz van 14:30 tot 15:30 uur.

De muzikale klanken klinken vanaf 15:30 uur, wanneer DJ Ronald van Kouteren het podium betreedt. Vanaf 16:30 uur kunnen we genieten van de 10-koppige band No Shoes die de Voorstraat zal voorzien van muziek en sfeer met hun eerste set. Om 17:30 uur kan de band even op adem komen, datzelfde kan niet gezegd worden voor de Voorstraat, want dan zal DJ Ronald van Kouteren ervoor zorgen dat je blijft dansen. Koningsdag bereikt zijn hoogtepunt van 18:00 tot 19:00 uur, wanneer No Shoes het tweede deel van hun optreden ten gehore brengt, waarmee een spetterend einde aan deze koninklijke dag wordt gegeven.

Tijdens deze gehele dag wordt ook dit jaar weer het drinken verzorgd door de Fendertse Hoeve, daarnaast hebben we dit jaar voor kleine trek een foodtruck staan op de Voorstraat. Maar natuurlijk zoals ieder jaar kunnen jullie na 19:00 uur gewoon weer lekker aanschuiven bij een van onze horecagelegenheden in Fijnaart.

Kortom, Koningsdag in Fijnaart belooft een dag te worden om niet snel te vergeten, vol met activiteiten en entertainment voor het hele gezin. Kom langs en vier deze feestelijke dag samen met ons!

Naast Koningsdag zorgen we er met het Oranje Comité ook voor dat we met Fijnaart stil kunnen staan bij de dodenherdenking op 4 mei. En dat we met Bevrijdingsdag op 5 mei weer een leuke dag voor de senioren kunnen verzorgen. We zijn daarom ook blij met onze sponsoren die dit allemaal mogelijk maken. Naast financiële steun worden we namelijk ook op andere manieren geholpen, zo heeft Wen’s Fotografie de foto van onze danseressen gemaakt, helpen Brouwerij de Toekomst, de Bereboot en de Topshopper ons met prijzen voor Koningsdag. Zoals ieder jaar komen de bloemen voor de gedecoreerden en de kransen voor 4 mei weer van Bloemsierkunst Nieuwkoop. We mogen met Koningsdag weer genieten van de oranjesoezen van Bakkerij Nagelkerke en ‘t Griegje heeft ons geholpen met het bedrukken van de shirts van de danscrew.

Naast een gulle gift van de gestopte stichting Hangout Fijnaart hebben we ook andere sponsoren aan ons weten te verbinden:

  • Joosten Dakbedekking
  • JS Hout & Design
  • Klusbedrijf Van den Broek
  • RB Koeling (Koeltechniek en Airconditioning)
  • Traets Installaties
  • Van Gend Visuals
  • Van Gend Metselwerken
  • Arno Wisse Vloeren en Trappen

In de komende periode zullen er wellicht nog andere sponsoren bij komen, die we ook weer op een passende manier willen bedanken voor hun hulp aan het Oranje Comité.

 

poster koningsdag 2024

Advertenties