Skip to main content

‘’Zingen, bouwen en vooral heel veel lachen bij C.V. De Gospelpompers’’

Een nieuw carnavalsnummer, genaamd ‘Zo’ne Zonneblom’‘’Zingen, bouwen en vooral heel veel lachen bij C.V. De Gospelpompers’’
De borden ‘Welkom in ’t Kleigat’ hangen weer en dat betekent dat bouwclubs, carnavalsverenigingen, kroegbazen, C.S. De Kleibatsers en andere carnavalsvierders druk bezig zijn met de laatste voorbereidingen voor carnaval. Zo ook de mannen van De Gospelpompers, inmiddels C.V. De Gospelpompers. Voor de carnavalsvierder niet geheel onbekend, voor de niet carnavalsvierder misschien wel.

De mannen kwamen twee weken geleden met een nieuw carnavalsnummer, genaamd ‘Zo’ne Zonneblom’. Tijdens het afgelopen liedjesfestival vlogen de woordspelingen al door De Graanbeurs heen en werd er geheel volgens het motto luid; ‘’Mej carnaval zette wij de blomme buite, al zit het ijs van veur tot achter op de ruite’’ meegezongen. Inmiddels staat het nummer in verschillende carnavalslijsten op Spotify en is de bij Bloemenschop Marloes opgenomen clip al meermaals bekeken. Nu carnaval voor de deur staat, is het moment daar om eens wat meer de diepte in te duiken met deze vriendengroep en het geheim achter C.V. De Gospelpompers te ontrafelen.

Het ontstaan

De meesten van ons kennen elkaar eigenlijk al vanaf de kleuterklas. Toen liepen er al een aantal in van die kleine nonnenpakjes enorm druk te doen tijdens het vrijlezen… Uiteindelijk zijn we bevriend geraakt en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds het geval. Naarmate we ouder werden leerden we kennismaken ene Henk Westerink. Een soort buurtvader die ons regelmatig onderdak bood als we het even nodig hadden. Achteraf gezien heeft hem dat zo’n twaalf skivakanties en vijftien All Inclusive vakanties opgeleverd. Rond 2016 doken we bij De Graanbeurs voor het eerst als Gospelpompers het podium op. Een jaar eerder zagen we De Bierdopjes voor onze ogen schitteren en dachten ‘’Dat lijkt ons ook wel wat en misschien kunnen wij dat nog wel b….’’. Afijn, dat beviel zo goed dat sindsdien bij iedereen van ons het tweede weekend van november standaard geblokt staat. Inmiddels hebben we zelfs wat optredens buiten de carnaval zelf gehad en dat smaakt zeker naar meer! Met Getikt Festival in Standdaarbuiten hebben we zelfs onze eerste internationale optreden erop zitten.

20240131 215400

De bouwclub

Ergens in 2018 ontstond het idee om mee te gaan doen aan de optocht in ’t Kleigat. Toen nog met een aanhanger, inmiddels met een grote wagen. Door de jaren heen is de vriendengroep steeds groter geworden en bleven we eigenlijk jarenlang op twee paden: B.C. De Gospelpompers en De Gospelpompers. Zingen en nummers uitbrengen met het clubje zoals dat ooit begonnen was en bouwen met de door de jaren heen gegroeide vriendengroep. Tijd om het roer om te gooien en verder te gaan onder de naam C.V. De Gospelpompers. Inmiddels staan er dus ook wat meer dan acht Pompers op het podium. Sommigen hebben nog wat koudwatervrees en wachten liever totdat we echt op ‘Drie Uurkes Vurraf’ staan…. Gekheid natuurlijk, maar dromen mag altijd….

 In 2019 hebben voor het eerst meegereden met een versierde platte kar en reden we als Oranje ’88 door de straten van ‘t Kleigat. Vorig jaar hebben we deze platte kar omgetoverd tot een echte skihut, en hebben we onszelf redelijk overtroffen. Wij hebben namelijk nog nooit 30 linkerhanden een skihut op wielen zien bouwen…

Onze skihut leidt inmiddels een nieuw leven in het oosten van het land en wij zijn druk bezig met de laatste loodjes aan onze nieuwe wagen. Het zal nog wat nachtjes kosten, maar dan zijn we gelukkig vaak op ons best. Tussendoor nemen we ook even de tijd om andere bouwclubs op weg te helpen. Zo waren we vorige week nog bij die bouwclub met die groene vestjes onderaan de dijk. Die hebben wat te vieren volgens mij…  die kunnen hun borst wel nat maken.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Da's een hele goeie vraag. Ik denk dat het belangrijkste is dat we gewoon lekker verder gaan zo met z'n allen en dat we hier in het dorp de carnaval en met name de optocht in leven blijven houden, zoals dat de afgelopen jaren en gelukkig dit jaar weer het geval is! Dus alle lof voor de organisatie, vrijwilligers, bouwclubs en andere carnavalsverenigingen die er ieder jaar weer wat moois van weten te maken.

Ook maken we sinds een aantal jaar onze eigen nummers, welke te vinden zijn op Spotify, YouTube en andere streamingsdiensten. Er werd al even gegrapt, maar als we dan toch een doel voor ogen hebben, laat het dan maar zingen zijn op het voor iedereen wel bekende 'Drie Uurkes Vurraf' van Omroep Brabant. Dat zou voor ons toch wel het ultieme zijn. En zo niet, de leut die we onderling en hier in het dorp hebben, pakken ze ons niet af. Zingen, bouwen en vooral heel veel lachen, meer is het eigenlijk niet! Dus aankomend weekend zette wij samen met ’t Kleigat de blomme weer buite!

 KiesJeKraker!

Een dag nadat dit bovenstaande stukje op papier stond, kregen we de mededeling dat we genomineerd zijn voor KiesJeKraker 2024! Zo snel kan het gaan…. Het is inmiddels dinsdag of woensdag dus met een beetje geluk hebben we het gered tot de laatste 11! Als dat het geval is, hebben we uw stem opnieuw nodig! Stemmen kan via https://www.omroepbrabant.nl/kiesjekraker

qr code

Vergeet de stem niet te activeren via de mail. Alvast ontzettend bedankt!

Alaaf!

 

 

 

Advertenties