Skip to main content

Zonnig zomerconcert De Unie smaakt naar meer

Oudste harmonie van Moerdijk nog springlevendZonnig zomerconcert De Unie smaakt naar meer
De Unie op het evenemententerrein achter De Graanbeurs
Misschien was het toeval, maar misschien ook niet. Want precies op de dag dat De Unie in samenwerking met St. Cecilia haar jaarlijkse zomerconcert gaf, brak de zon eindelijk door. En dus was op zondag 23 juni het terras achter De Graanbeurs volgestroomd met mensen die met een lekker drankje in de zon naar de harmonieorkesten van Fijnaart en Stampersgat kwamen luisteren.

Muzikale reis

De ruim dertig muzikanten onder leiding van Edwin Matthee namen het publiek mee op een muzikale reis langs allerlei bekende vakantielanden. Zonnige samba’s, vrolijke popnummers, er kwam van alles voorbij. Bij de medley uit Italië werd er zelfs volop meegezongen. Harmoniemuziek is gewoon leuk om te spelen én om naar te luisteren.

Jubileumconcert 150 jaar De Unie

Wie deze middag heeft gemist kan het volgende optreden van Muziekvereniging De Unie alvast in de agenda noteren. Want op 16 november geven we in De Parel een jubileumconcert. De Unie bestond in 2022 namelijk 150 jaar en is daarmee de oudste vereniging van Moerdijk. En dat is echt heel bijzonder! Door corona hebben we hier echter niet veel aandacht aan gegeven, daarom doen we dat dit jaar alsnog. Vanaf september is er elke maand een interessante muzikale activiteit, zoals een workshopdag, een pubquiz en een bierproeverij. En in november dus een concert van harmonie, koor en solisten. Uiteraard is dit grote concert gratis toegankelijk voor alle inwoners van Fijnaart. We houden u op de hoogte via de krant en Facebook.

Advertenties