Duurt het slechts 15 minuten om ze te maken!
Ingrediënten
10 ons geitenkaas
6 ons roomkaas
2 theelepels kaneel
3 eetlepels honing, plus extra voor garnering
1 1/2 kopjes in kleine stukjes gemaakte pecannoten
1 kop in blokjes gesneden gedroogde cranberry's
1/2 kopje gehakte verse peterselie
Instructies
1. Klop in een grote kom de geitenkaas, roomkaas, kaneel en honing door elkaar
licht en zacht. Voeg 1/2 kopje pecannootsnippers toe. Opzij zetten.
2. Bekleed je aanrecht met bakpapier. Gooi de overgebleven pecannootchips bij elkaar, gedroogd
crandberry's en peterselie in het midden van het papier.
3. Schep met een grote ijslepel een ronde kaasvulling uit de pan en gooi deze erin
cranberry/pecannoot mengsel. Ga door tot alle truffels in de coating zijn gerold.
4. Zet cheeseballs in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren. Je kunt deze tot drie dagen van tevoren maken,
zorg er gewoon voor en bewaar ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
5. Om te serveren: besprenkel de truffels met honing, indien gewenst. Serveer met crackers, warme crostini of zo
OPBRENGST: 18 TRUFFELS
VOORBEREIDINGSTIJD
15 minuten
Babette de Haas
Fijnaart Lokaal is het weekblad en platform van Fijnaart, Heijningen, Zwingelspaan en Oudemolen. Lokaal nieuws dichtbij de inwoners. Daardoor is Fijnaart Lokaal zo geliefd en geeft 96,3% van de inwoners aan de krant te lezen.
Website: YZCommunicatie