Emma’s recept…deze keer Cheesy risotto met broccoli en bloemkool



Emma’s recept…deze keer Cheesy risotto met broccoli en bloemkool
Tekst en foto: Emma Tak   

*****Ingrediënten*****

- 1.2 liter kippenbouillon van tablet
- 1ui
- 60 gram ongezouten roomboter
- 300 gram risottorijst
- 100 milliliter droge witte wijn
- 50 gram cheddar kaas (blok)
- 50 gram jong belegen kaas (blok)
- 400 gram broccoli/bloemkoolroosjes mix
- 4 kabeljauw burgers

*****Bereiding*****

- Breng de bouillon aan de kook. Als het kookt, draai dan het vuur laag en laat de bouillon op het fornuis staan
- Snipper de ui
- Bak de kabeljauwburgers in een klein laagje olie tot ze goudbruin zijn
- Verhit de helft van de boter in een pan (gebruik een pan met dikke bodem op laag vuur). Voeg de ui toe en fruit 3 minuten tot het glazig is
- Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn
- Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen
- Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen*. -
- Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten
- Kook de broccoli en bloemkool roosjes voor ongeveer 5 minuten
- Snij de cheddarkaas in hele kleine blokjes
- Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe
- Voeg ook de bloemkool en broccoli roosjes toe
- Laat de pan met het deksel er op 3 minuten staan. Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout

- Garneer met wat van de cheddarkaas en jong belegen kaasblokjes en peper en serveer direct met een kabeljauwburger.

Eet smakelijk!

*Het kan zijn dat je wat bouillon over houdt
 
 

Advertenties