Emma’s recept…deze keer Cheesy risotto met broccoli en bloemkool



Emma’s recept…deze keer Cheesy risotto met broccoli en bloemkool
Tekst en foto: Emma Tak   

*****Ingrediënten*****

- 1.2 liter kippenbouillon van tablet
- 1ui
- 60 gram ongezouten roomboter
- 300 gram risottorijst
- 100 milliliter droge witte wijn
- 50 gram cheddar kaas (blok)
- 50 gram jong belegen kaas (blok)
- 400 gram broccoli/bloemkoolroosjes mix
- 4 kabeljauw burgers

*****Bereiding*****

- Breng de bouillon aan de kook. Als het kookt, draai dan het vuur laag en laat de bouillon op het fornuis staan
- Snipper de ui
- Bak de kabeljauwburgers in een klein laagje olie tot ze goudbruin zijn
- Verhit de helft van de boter in een pan (gebruik een pan met dikke bodem op laag vuur). Voeg de ui toe en fruit 3 minuten tot het glazig is
- Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn
- Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen
- Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen*. -
- Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten
- Kook de broccoli en bloemkool roosjes voor ongeveer 5 minuten
- Snij de cheddarkaas in hele kleine blokjes
- Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe
- Voeg ook de bloemkool en broccoli roosjes toe
- Laat de pan met het deksel er op 3 minuten staan. Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout

- Garneer met wat van de cheddarkaas en jong belegen kaasblokjes en peper en serveer direct met een kabeljauwburger.

Eet smakelijk!

*Het kan zijn dat je wat bouillon over houdt
 
 

Advertenties

Fijnaart Lokaal is het weekblad en platform van Fijnaart, Heijningen, Zwingelspaan en Oudemolen. Lokaal nieuws dichtbij de inwoners. Daardoor is Fijnaart Lokaal zo geliefd en geeft 96,3% van de inwoners aan de krant te lezen.

logo 300px

Website: YZCommunicatie