Emma’s recept…deze keer Linguine met tomaten-mascarponesaus

Tekst en foto: Emma Tak
*****Ingrediënten*****
- 500 gram linguinepasta
- 250 gram mascarpone
- 350 gram rundgehakt
- 1 knoflookteen
- 1 ui
- 1 pak Tomato frito
- 2 grote tomaten
- Peper en zout
*****Bereiding*****
- Breng een pan water met een goede snuf zout aan de kook en kook de linguinepasta zoals is aangegeven op de verpakking (dit verschilt per merk)
- Rul het rundergehakt met een snuf peper en zout
- Snipper een ui en pers een teen knoflook en voeg deze toe aan het gehakt
- Snijd 2 tomaten in blokjes en voeg ook toe aan het gehakt
- Voeg de Tomato frito toe aan het gehakt
- Ris de takjes tijm uit de Italiaanse kruiden mix en voeg deze toe aan het gehakt
- Snijd de rozemarijn en de salie heel fijn en voeg toe aan de saus
- Roer de saus goed door en voeg dan de mascarpone toe en roer dit ook goed door
- Breng op smaak met peper en zout indien nodig
- Voeg de linguinepasta toe aan de saus en roer goed door
- Serveer meteen.
Eet smakelijk!