- Besmeer de zalmfilets met een laagje olie en smeer ze in met wat zout en peper
- Leg 2 schijfjes citroen op elke zalmfilet en bak de zalm in de oven voor 10 minuutjes (kijk even naar de garing van je zalm, de dikte en grootte van je zalm bepaalt de bereidingstijd)
- Kook intussen de sushirijst zoals is aangegeven op de verpakking
- Als de rijst gaar is en is afgegoten, voeg de rijst dan toe (in een diepe kom)
- Voeg bij de rijst 2 eetlepels Japanse mayonaise, 2 eetlepels sojasaus en 2 theelepels siracha (meer of minder kun je natuurlijk altijd aan je smaak aanpassen)
- Roer alles goed door de rijst
- Als de zalm gaar is, gaan we de zalm prakken. Ja echt prakken. Prak de zalm helemaal fijn en meng deze met de sushi rijst
- Bak intussen de witte kool in een klein beetje olie tot het wat zachter wordt
- Voeg dan naar smaak (ikzelf pak 2 thee lepels chili-olie) toe. En vervolgens ook 1 theelepel gember, 1 theelepel knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder en een snuf zout en peper
- Ook dit goed doorroeren