Zalm rijst bowl met spicy kool



Zalm rijst bowl met spicy kool
Emma Tak
*****Ingrediënten (voor 2 bowls)*****
• 2 zalmfilets
Ongeveer 170 gram sushi rijst
• citroen
• sojasaus
• Japanse mayonaise
• Siracha saus
• Chili olie
• 300 gram gesneden witte kool
• gehakte gember
• gehakte knoflook
• uienpoeder
• paprikapoeder
• Olie
• zout en peper
• Nori snack

*****Bereiding*****
- Besmeer de zalmfilets met een laagje olie en smeer ze in met wat zout en peper
- Leg 2 schijfjes citroen op elke zalmfilet en bak de zalm in de oven voor 10 minuutjes (kijk even naar de garing van je zalm, de dikte en grootte van je zalm bepaalt de bereidingstijd)
- Kook intussen de sushirijst zoals is aangegeven op de verpakking
- Als de rijst gaar is en is afgegoten, voeg de rijst dan toe (in een diepe kom)
- Voeg bij de rijst 2 eetlepels Japanse mayonaise, 2 eetlepels sojasaus en 2 theelepels siracha (meer of minder kun je natuurlijk altijd aan je smaak aanpassen)
- Roer alles goed door de rijst
- Als de zalm gaar is, gaan we de zalm prakken. Ja echt prakken. Prak de zalm helemaal fijn en meng deze met de sushi rijst
- Bak intussen de witte kool in een klein beetje olie tot het wat zachter wordt
- Voeg dan naar smaak (ikzelf pak 2 thee lepels chili-olie) toe. En vervolgens ook 1 theelepel gember, 1 theelepel knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder en een snuf zout en peper
- Ook dit goed doorroeren
Dan serveren we de rijst met de geprakte zalm met een schepje van de spicy witte kool en toppen het af met nog wat Japanse mayonaise en stukjes nori.
 
Eet het met de plakjes nori en beleg deze als een soort toastje met het rijst zalm mengsel.
Eet smakelijk!

Advertenties

Fijnaart Lokaal is het weekblad en platform van Fijnaart, Heijningen, Zwingelspaan en Oudemolen. Lokaal nieuws dichtbij de inwoners. Daardoor is Fijnaart Lokaal zo geliefd en geeft 96,3% van de inwoners aan de krant te lezen.

logo 300px

Website: YZCommunicatie